מבין כל הדברים הטובים שיש לעמק המעיינות להציע לנו, הקירבה לדגים האורגניים עומדת ללא ספק אי-שם בראש הרשימה.
לא רחוק מאיתנו, בקיבוץ גבע, יש את מה שהן לדעתי בריכות הדגים האורגניות היחידות בארץ.
אם נוסעים על הכביש מעפולה לנוה איתן אפשר לראות שם את החמורים הרועים לצד הבריכות ואוכלים את העשבייה.
לפני שעברנו לעמק ניסינו להשיג את הדגים שלהם בכל מיני סידורים משונים - דרך חברת "אדמה", דרך חברת בייניש-מענית, באופן ישיר - הכי טוב שהצלחנו זה לקבל כמה ק"ג של דג קפוא. פעם אחת. בלילה. לכפר יהושע. וזהו.
את רוב הדגים שלהם שולחים הדייגים האורגניים של גבע לאירופה.
לעיתים יצא לנו להתכבד ולאכול איזו ארוחה ירוקה, ושם זכינו לטעום את הפלא.
אבל עכשו, כשאנחנו קרובים לצלחת (או יותר נכון לבריכה), אנחנו נהנים הנאה צרופה מהאפשרויות - אמנונים או מוסר, שלמים או מפולטים, אורגניים וזולים יותר מעוף אורגני (אפילו אם קונים אותו אצל המגדל). הנאה צרופה כבר אמרתי?
בסיבוב הקניות האחרון אצל עומרי במדגה (אם אתם רוצים את המספר שלו כתבו לנו) היו דגים שלמים טריים שנאכלו מייד (סביצ'ה, תנור, מחבת) ופילטים שהוכנסו אחר כבוד למקרר.
דגים מתחרים אצלי עם מרק על תואר המאכל האהוב ביותר. אורי יודע את זה. הוא קנה חלב קוקוס בלי חומרים משמרים וחיכה ליום שבו הוא יוכל לפנק אותי במרק דגים.
מכיוון שאנחנו כל כך ברי מזל שיש לנו פילטים אורגניים במקפיא, מכיוון שמרק קשה מאוד לשרוף, ומכיוון שאורי מבלה כרגע את רוב ימיו במקומות רחוקים מהבית - לקחתי על עצמי את המשימה.
השגתי מאורי מתכון בסקייפ, שינסתי מותניים וניגשתי למשימה.
מה כבר יכול להיות?
הנה המתכון מאורי כפי שכתבתי אותו לעצמי:
בסיר הגדול-
דלעת
בצל
כוסברה
פטרוזיליה
שום
קישואים
גזר
לגרד ג'ינג'ר פנימה
3 כוסות קינואה
2 שקיות דגים (בשקית יש שלושה פילטים)
מביאה לרתיחה
מוסיפה -
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
שמן זית
2 כפות מלח
אש קטנה עוד כ-45 דקות.
בסוף - חלב קוקוס.
ואז מוכן.
יצא מעולה.
מי צריך גברים כשיש מתכונים?
__________________________________________________
והנה תמונה לא קשורה, מהדברים שאורי עושה כשהוא לא כאן .
סדנת ליקוט ושיעור בישול בהר יללת התנים, בהרי הכרמל:
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה