יום שני, 26 באוקטובר 2009

ליקוט צמחי בר למאכל

מתוך כתבה שהתפרסמה באתר "חיים אורגניים":

הפתעת היורה, ניחוחות הגשם הראשון, תפסו אותנו השנה בבריכה בעיצומו של יריד ראש-השנה. בעודי מצטופף עם בנותי הנרגשות מתחת למזרון-ים, בתוך המים הרדודים, עלתה בליבי התרגשות לקראת המסע המתחיל בגשם. בכל שנה מחדש מעלה הגשם את ריחות האדמה, מעורר את הזרעים לנביטה ובעקבותיו הולכת הקרקע ונמלאת נבטים ירוקים, רעננים וטעימים.
אלה הבוחנים את האדמה לזהות בה נבטים אכילים ועלים טריים לסלט, בודקים בציפיה גם את השמיים. השינויים שמביא איתו החורף – בזווית השמש ובגשמים – מניבים שפע של צמחים שאפשר ללקט ולאכול, השינויים שמביאה איתה שמש הקיץ – מפריחים את הפרחים ומביאים את הפירות.
המלקטים לעולם עסוקים במצב השמיים ואינם יודעים מתי בדיוק יתחיל השפע הירוק ומתי יסתיים. כמי שמדריך סיורי ליקוט, השינויים הללו במזג האוויר משפיעים רבות על לוח הזמנים שלי. מאז הגשם ההוא בבריכה, שהצית בי את רוח נדודי החורף, אני בהמתנה, כל יום בודק את השמיים לראות בהם סימנים להתרחשויות שישפיעו על האדמה.

להמשך הקריאה: לחצו כאן







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה